Hoe word je een professionele portretfotograaf?

Fotoshoot Den Bosch

Persoonlijk ben ik een beginneling in het plannen van professioneel ogende foto’s. Als ik de etappes van de professionele portretfotograaf doorlees, gooi ik ze al snel overboord. Ze werken door de belichting te veranderen, verschillende filters toe te passen, de foto in de bewerkingsruimte te ontwikkelen, en dan met de foto te werken nadat hij ontwikkeld is, om eventuele onopgeloste problemen op te lossen. Het maakt niet uit hoeveel ervaring ze hebben, ze krijgen mislukkingen als gevolg van onvoorziene factoren. Om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om portretfotograaf te worden, zou ik dus een ervaren fotograaf moeten worden.

Ik zou moeten proberen de omgeving en de mensen in beeld te houden, dus na de verwerking zou ik opnieuw met het team moeten werken om de belichting en de compositie te corrigeren. Bij elke stap die ik zet, moet ik met iemand anders samenwerken, wat ik echt leuk vind en waar ik van houd. Wanneer ik echter voor situaties kom te staan, zou het erg in het gedrang komen als ik te veel tijd zou besteden aan het afhandelen van alle verschillende vergunningen en toestemmingen. De foto’s die ik wil vastleggen hebben een eigen leven en vereisen dat ik deel uitmaak van dat leven.

Dus om mijn zorgen en aandacht af te zwakken, had ik orale seks buiten in de sneeuw. Er waren niet echt veel mensen daar en het was een fijn gevoel om dit te kunnen doen. Mijn vriend en ik gebruikten een paar lege literflessen om aan te geven en namen een duik in het zwembad beneden.

Foto

In de winter ging ik voetballen in de straten waar mensen zoals wij speelden en ademhaalden. Mensen schreeuwden ouders sport terwijl we speelden, waardoor we ons nog jonger voelden. We brachten uren samen door met het ontdekken van nieuwe dingen en we ontmoetten de mensen die speelden. We liepen mensen tegen het lijf en lachten ons kapot.

Het leven in de stad was voor mij veranderd, dus besloot ik een camera te kopen en de laatste herinneringen van mijn jongvolwassen leven vast te leggen. De digitale wereld heeft alles veranderd, dus nu blader ik door mijn foto’s als een fotoalbum en glimlach breed bij het kiezen van wat ik jullie wil laten zien.

Onthoud dat je nooit weet wat het leven je zal brengen en dat het altijd leuk is om herinneringen uit je leven te halen. Het leven is de beste ervaring als je er op uit trekt en het volledig verkent, ook al is het maar kort. Daarom zal ik mijn leven ten volle blijven leven, in de wetenschap dat ik vredig zal sterven op een plaats die veel weg heeft van thuis.