Bent u een videograaf

Video production

Is er een vaardigheden set of kennis die het werk van videografen staat, gebaseerd op? Is het vergelijkbaar met andere functiebenamingen?

Het belangrijkste van een videograaf is dat hij zijn werk doet om een specifiek resultaat te bereiken, en dat het eindresultaat niet altijd samenvalt met zijn idee van succes.

Een van de grootste misvattingen verschilt van land tot land. Videografen worden vaak behandeld als uitwisselbaar met film editors. Zelfs in de Verenigde Staten is het niet gebruikelijk om een videograaf, geluidsontwerper en editor in dezelfde groep te hebben.

Maar Amerikaanse videoproducenten en editors voegen meestal woorden toe om het werk professioneler te laten klinken, maar maakt het echt een verschil? De mensen vóór ons zijn daar nog steeds niet achter.

Zij erkennen ook dat er niet zo veel agenten en casting managers zijn die de juiste mensen zijn om met agenten en casting leads in die staat om te gaan. Dus je speelt zeker op veilig en krijgt mensen die aan jouw kant willen staan.

Is er een prijs die “andere mensen” moeten betalen om dit werk te doen?

Er is veel geld mee gemoeid, en je moet een klein percentage van alles wat binnenkomt ziften. Het is makkelijk om te doen wat wij doen in één staat en toch niet thuis te komen. Wij zijn grote voorstanders van zelfstandig ondernemerschap, dus er is geen garantie dat je de droom zal leven.

Er zijn ook filmfestivals waar je je bewust bent van de kosten. Wat houdt dat in? Betalen ze?

Je moet je afvragen: “Waarom zouden ze betalen voor een videocommentaar en clips waarin staat: ‘en dit hebben we ergens ingestopt’, terwijl dit echt het toppunt van hun werk was? Is dat eerlijk?”

Wij betalen voor de mening van de videografen met wie we samenwerken in ruil voor tips en exposure. Dat helpt. Er zijn ook veel kleine extra’s waar je voor moet betalen, zoals montage, VO-opname, of scoring. Sommige mensen die te hoog in de keten zitten verdienen meer geld dan anderen, maar we zijn nog steeds eerlijk omdat we hier allemaal een doel hebben.

Is dat financieel welzijn, of zo niet, is de kelder van je moeder een betere plek?

Fourth Estate’s Vee Jayés Sahoo met 36 jezebel video Vee Jayés Sahoo, de regisseur van 36 jezebels , een vlog over videoblogs en vlogging.

Ashley Bailey, Ellen Marcus, Jessi Klein. Vee Jayés Sahoo wordt ook gecoverd door Vinegar Syndrome.